A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Drogot is találtak a koronavírussal kapcsolatos álhíreket terjesztő youtubernél

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály munkatársai eredményesen azonosították és elfogták azt a youtubert, aki azt az álhírt terjesztette, hogy a fővárost le fogják zárni a koronavírus miatt.

J. Levente Szabolcs rémhíre először március 10-én jelent meg a közösségi oldalakon, a rendőrség pedig azonnal intézkedni kezdett: felkutatták a videót feltöltő férfit, majd a lakásán március 14-én letartóztatták. A nyomozók a számítástechnikai eszközök mellett 5,64 gramm kábítószer-gyanús növényi származékokat is lefoglaltak.
A 30 éves, középiskolát végzett férfi a youtuberkedés mellett egy budapesti hotelben dolgozik, biztonsági őrként.

J. Levente Szabolcsot közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, a youtuber pedig elismerte a feltöltés tényét.
A nyomozók kiemelt figyelmet összpontosítanak az interneten felbukkanó álhírekre, hogy a koronavírus-járvány idején a magyarországi lakosok lehetőleg csak objektív forrásokból tájékozódjanak.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések