A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döbbenetes részletek derültek ki a Nógrád megyei rabszolgatartóról: embertelen módon bánt idős áldozatával

Tavaly óta figyelte a fél Nógrád megyei falu, ahogy B. Balázs építési vállalkozó portáján mindennap nagy a sürgés-forgás.

Reggelente ismeretlen munkásemberek szálltak be a vállalkozó rozoga buszaiba, napközben valahol építkezéseken dolgoztak, majd visszatérve többen is egy ócska sufniban vagy az udvaron parkoló furgonban aludtak.

V. Gyuri bácsit gyakran látták az utcabeliek, amint a vállalkozó autóit takarította, fát vágott, netán a kapubejárót építgette. Az apró, törékeny férfi gyakran panaszkodott, hogy a munkaadója láncra verte, fogva tartja. A botrány csak most robbant ki, amikor a rendőrség rabszolgatartásért őrizetbe vette az építési vállalkozót.

– Tavaly egyszer csak megjelent nálunk a Gyuri bácsi. Tőle tudjuk, hogy miután leégett a háza, Balázs 70 ezer forintért megvette őt valakitől – mesélte a Blikknek a szomszédasszony.

– Az biztos, hogy nem lehetett akárki a Gyuri bácsi, mert nagyon szépen, választékosan beszélt. Gyakran panaszkodott, hogy nagyon fél a Balázstól, aki rabszolgaként tartja. Éjszakánként kutyaláncra kötötte, nehogy megszökjön. Naponta egyszer adott neki enni, a ház mellett, a fűtetlen fészerben aludt. A nagy hidegben csak egy órára kapcsolhatta be a hősugárzót, mert drága az áram. Amikor átjött hozzánk, mindig csak egy szál cigit kért, meg kávét, de nagyon hálás volt a jó szóért is, amit mellé kapott. Valószínű sikerült megszöknie, majd a menetrend szerinti busszal elutaznia, ugyanis aztán beállítottak a nyomozók, akik elvitték Balázst.

A nyomozó az asszonynak elárulta: nyolc évig terjedő börtönt kaphat azért, amit Gyuri bácsival tett. Az egész falu felháborodva fogadta a hírt, hogy a vállalkozó és élettársa Gyuri bácsit egész nap dolgoztatta, éjszakára meg láncra verte.

– Hát nincs szívük azoknak a fiataloknak, hogy tehettek ilyet azzal a szerencsétlen emberrel? Remélem, sok évre rács mögé dugják őket – fakadt ki a másik szomszédban lakó Gizike néni (80).

Az idős férfit a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kihallgatták és megfelelő módon gondoskodtak a biztonságáról. Így a védett tanút nem fogják megtalálni.

Nem kaphat nyugdíjat

Gyuri bácsi a napokban próbálta elintézni, hogy nyugdíjat kapjon, de falakba ütközött, mert nem volt bejelentett lakcíme. A falu most egy emberként szeretné, hogy sikerüljön végre otthont, nyugalmat találnia.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések