A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Diós, zabpelyhes kekszek: édes, rostgazdag finomság

A diós-zabpelyhes kekszeket nehezen tudod elrontani, arról nem beszélve, hogy kevés munkát igényelnek az isteni falatok.

A diós-zabpelyhes kekszekkel megédesítheted a hétköznapokat, és feldobhatod a hétvégéket. Tökéletesek lehetnek egy kávé vagy kakaó mellé tízóraira, uzsonnára, de a vendégek is örömmel kapkodnak belőle. A zabpehely rengeteg fehérjét, rostot és értékes kalóriát tartalmaz, ezért is érdemes minél többet fogyasztani belőle. Fontos, hogy a kekszhez kiváló minőségű alapanyagokat használj, és ne margarinnal, hanem vajjal gyúrd össze a tésztát.

Hozzávalók:

* 15 dkg liszt
* 15 dkg zabpehely
* 15 dkg vaj
* 10 dkg dió
* 10 dkg cukor
* 1 db tojás
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só

Elkészítés:

A zabpelyhet és a diót daráld jó apróra, majd vegyítsd sóval, liszttel és sütőporral. Dolgozd össze a tojással, a cukorral és az olvasztott vajjal. Formázz belőle egy gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe 30 percre.

Készíts a tésztából dió nagyságú gombócokat, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. A kezeddel vagy egy pohárral kicsit lapítsd el, majd mehet a forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon 10-12 perc alatt.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések