A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönlázadások Olaszországban a koronavírus miatt: elszabadult a pokol, többen meghaltak

A koronavírus megfékezésé érdekében tett intézkedések miatt lázadás tört ki több olaszországi börtönben, hat rab meghalt.

Az olasz kormány vasárnap egy sürgősségi rendeletben korlátozásokat vezetett be a rabok és családtagok közötti közvetlen kapcsolattartásról, tehát látogatási tilalom van. Ez alapján március 22-ig csak telefonon tarthatják a kapcsolatot a hozzátartózóikkal, a személyes látogatást betiltották. Ezután elszabadult a pokol a börtönökben, főként Modenában és Paviában, mindkét város beletartozik a vörös zónába.

Francesco Basentini, az olasz büntetés-végrehajtás vezetője elmondása szerint három rab egy modenai börtönben halt meg, három pedig azután, hogy elszállították őket a börtönből. Az egész országban több lázadás is történt.

Modenában vasárnap hatvan fogvatartott okozott tüzet, komoly károkat okozva, miután kiderült, hogy a koronavírus miatt nem fogadhatnak látogatókat. A tömeges szökést végül megakadályozták, de a Corriere Della Sera nevű lap szerint néhányan bejutottak az egészségügyi ellátóhelyre, ahonnan metadont és más szereket loptak. Két rab drogtúladagolás következtében halt meg a hírek szerint.

Paviában két börtönőrt túszul ejtettek a rabok a börtönben, Foggiában a börtön tetejére másztak az elítéltek.

Hétfőn a rabok rokonai és ismerősei is tiltakoztak a látogatási tilalom miatt.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések