Hirdessen itt

Böjtölőknek ajánljuk: parajjal töltött camembert

Igazi húsmentes, mégis laktató étel. Bár elsősorban böjtölőknek ajánljuk, olyan mennyei, hogy bárki elkészítheti.

Hozzávalók 4 személyre

A camemberthez
15 dkg friss paraj
1 gerezd fokhagyma
1 ek. vaj
1 csipet őrölt szerecsendió
4 natúr camembert

A paprikafelfújthoz
2 piros kaliforniai paprika
2 ek. vaj + a formákhoz
3 ek. liszt
1,5 dl tej
5 dkg reszelt cheddar sajt
3 tojás

Elkészítés

1. A camemberthez a parajt leszárazzuk, megmossuk, leforrázzuk, leszűrjük és késsel összevágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A parajt serpenyőben, a forró vajon megfuttatjuk, majd a fokhagymával, az őrölt szerecsendióval és ízlés szerint sóval ízesítjük.

2. A camembert sajtokat lapjával félbevágjuk. A sajtkorongok aljára ráhalmozzuk a parajt, befedjük a sajt tetejével és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

3. A felfújthoz a paprikákat megmossuk, kimagozzuk és kicsi kockákra vágjuk, majd a vajon megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, összekeverjük és felöntjük a forró tejjel. Elkeverjük benne a sajtot is. Akkor jó, ha egy sűrű, nem folyékony besameles masszát kapunk. Ekkor lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojássárgát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a besameles masszát ezzel lazítjuk. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, a felfújtas formákat pedig kikenjük vajjal. A masszával a felfújtas formákat háromnegyedig töltjük, tepsibe állítjuk, majd forró vizet öntünk alá. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kigőzöljük-sütjük.

5. Ugyanekkor a sütőbbe tesszük a töltött sajtokat is, és kb. 10 percet sütjük. A sajtokat ne süssük túl, hogy ne folyjanak szét! Forrón, együtt kínáljuk.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések