A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Szent Imre kórházban halt meg egy koronavírusos nő idős édesanyja - tüdőgyulladásban

Tüdőgyulladásban meghalt egy idős nő a budapesti Szent Imre kórházban. Az elhunyt aszsony lányát koronavírussal kezelik a Szent László kórházban. Egyelőre nem tudni, az elhunyt nő is fertőzött volt-e vagy a rajta elvégzett műtét következtében kapta meg a halálát okozó tüdőgyulladást - számolt be a 444.hu.

Információink szerint a Szent Imre kórházban fel sem merült, hogy az idős asszony fertőzött lehetett volna, mert semmilyen erre utaló tünete nem volt. Még most sem biztos, hogy koronavírus okozta a halálát, a tüdőgyulladás ugyanis az idős fekvőbetegek esetén gyakrabban előfordulhat és nagyon veszélyes rájuk.

Úgy tudjuk, a kórház illetékesei most tájékozódnak, hogy a halotton el lehet-e végezni a vírustesztet. Ez azért lenne fontos, mert az idős nőt védőfelszerelés nélkül kezelték, ápolták, és így megfertőzhette az orvsokat, nővéreket, vagy akár a többi beteget is.

A 444.hu szerint az asszonyt február 29-én operálták, négy hónapja lett volna hátra a századik születésnapjáig. A műtét az orvosok, és a nőt látogató rokonok szerint is nagyon jól sikerült. Annyira jól, hogy múlt hétvégén azt mondták, hogy egy-két napon belül hazaengedik.

Hétfőn azonban belázasodott, tüdőgyulladást kapott, szerdán már halott volt. A nő lánya, a hétfőn bevezetett látogatási tilalomig látogatta. Ugyanezen a napon ő is belázasodott. Kétszer is elment a háziorvoshoz, aki azt mondta neki, hogy csak influenzás. Csütörtök éjjel viszont már mentőt hívtak hozzá, olyan rosszul volt. Agyvérzés gyanúval vitték a Szent Imre kórházba, itt fedezték fel nála is a tüdóőgyulladást. Elkülüönítették, egy nappal később tudták tesztelni, szombatra meglett az eredmény, koronavírusa van. Átszállították a Szent Lászlóba, állapota most is súlyos.

A Szent Imre kórházban csak ekkor rakták össze, hogy ő a tüdőgyulladásban elhunyt 99 éves néni lánya. Az időst nőt két hétig kezelték, ápolták védőfelszerelés nélkül. A koronavírus lappangási ideje 14 nap.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések