A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lángokba borult a Mol egyik üzeme melletti telephely – videó

Brutális lángok közepette ég a Mol Petrolkémiai üzeme melletti telephely.

Az index.hu számolt be arról, hogy lángokban áll a a tiszaújvárosi vegyi kombinát melletti telephely, ahol a Mol Petrolkémiai üzeme is megtalálható. Mint kiderült, a Mol sajtófőnöke elmondta a hírportálnak, hogy az üzemüket nem veszélyezteti a tűz. A helyszínre közben érkeznek a tűzoltók, hogy megfékezzék a lángokat, egyelőre nem tudni, hogy bárki megsérült-e a balesetben. A Facebookra feltöltött videó készítője elárulta, hogy egy hulladékkezelő cég telephelye gyulladt ki.

Időközben kiderült, hogy a Tiszaújvárosi Krónika Facebook-oldalán Bitó Barnabás, a város közbiztonsági referense arról tájékoztaott mindenkit, hogy a tűz az Ecomissio Kft. telephelyén keletkezett, azonban a város nincs veszélyben. Az Ecomissio a saját honlapján arról adtak tájékoztatást, hogy a telephelyen veszélyes hulladék ártalmatlanításával foglalkoznak.

Tűz ütött ki csütörtök este Tiszaújvárosban egy hulladékgazdálkodási cég telephelyén - tudatta a polgármesteri hivatal lapjának közösségi oldalán a város közbiztonsági referense.

A Tiszaújvárosi Krónika Facebook-oldalán - Fülöp György polgármester megbízásából - Bitó Barnabás azt írta: az esti órákban az Ecomissio Kft. telephelyén ütött ki tűz, amely a várost nem veszélyezteti.

Hozzátette: a füstöt a szél egyelőre Polgár irányába fújja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem később azt közölte: megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy raktárban. Körülbelül háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok.

A tűzhöz a helyi hivatásos és létesítményi, valamint a mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról oltják a lángokat. A telephelyre katasztrófavédelmi mobillabort is küldtek.

Frissítés: Budapest, 2020. március 12., csütörtök (MTI) - Néhány óra alatt megfékezték a Tiszaújvárosban egy hulladékgazdálkodási cég telephelyén csütörtök este keletkezett tüzet - közölte a polgármesteri hivatal lapjának közösségi oldalán a város közbiztonsági referense.

Friss:

A Tiszaújvárosi Krónika Facebook-oldalán Bitó Barnabás azt írta: Papp Zsolt alpolgármester is az Ecomissio Kft. telephelyén van. Információi szerint a tüzet megfékezték, senki nem sérült meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei katasztrófavédelem korábban azt közölte: megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy raktárban. Mintegy háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok. Szollár Domokos, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója azt közölte: a közelben lévő Mol Petrolkémia telepét nem veszélyeztette a tűz, és az üzem működését sem érintette.



További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések