A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, szaftos csirkeszárny rengeteg hagymával: laktató fogás egy órán belül

Süsd a krumplit a hagymás, pácolt csirkeszárny mellett, és akkor külön köret sem kell, az íze pedig még finomabb lesz!

Ezt a csirkeszárnyat mindenki az utolsó falatig leszopogatja a csontról. Nem kell bolti fűszerkeverék, a pácot pillanatok alatt elkészítheted otthon. A hozzávalók tökéletes harmóniában vannak egymással, a sok hagyma pedig tovább fokozza az élvezetet. Ha egész éjszakára a fűszeres keverékben hagyod a húst, sokkal intenzívebb lesz az íze.

Hozzávalók:

* 70 dkg csirkeszárny
* 70 dkg krumpli
* 1 csokor újhagyma
* 3 szál rozmaring
* 0.5 dl olaj
* 1 db póréhagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 kávéskanál bors
* 1 kávéskanál fűszerpaprika
* 1 kávéskanál mustármag
* só

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat alaposan mosd meg, a maradék tollakat, pihéket távolítsd el, és sózd be a húst. A póréhagymát vágd kisebb darabokra. Az olajat keverd össze borssal, mustármaggal, paprikával és egy zúzott fokhagymával, majd dörzsöld be vele a szárnyakat. Pácold a húst legalább egy-két óráig, még jobb, ha tovább hagyod a fűszeres keverékben.

Rakd át a szárnyat tűzálló tálba vagy tepsibe, tedd rá a rozmaringot, a maradék fokhagymát, a hagymákat, locsold rá a páclét, önts még alá fél deci vizet, és 180 fokon lefóliázva süsd körülbelül 40 percig. Amikor már viszonylag puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések