A brokkoliból és a tésztából villámgyorsan laktató, ízletes fogást kerekíthetsz. Ez a recept a böjti időszakra is jól jön.
Ha gyors, mégis ízletes ételre vágysz, a brokkolis-sajtos tészta jó megoldás. A legkényelmesebb tempóban is elkészül 30 perc alatt, ha a brokkolit és a tésztát nem ugyanabban a vízben főzöd, még gyorsabban végzel vele. A szuperzöldséget ráadásul érdemes minél többször fogyasztani, hisz igazi tuning a szervezetnek. A legjobban a parmezán illik hozzá, de más sajtot is tehetsz a tetejére. Ha nem böjtölsz, baconnel is gazdagíthatod.
* 10 dkg parmezán
* 1 fej brokkoli
* 2 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál olívaolaj
* 2 ág bazsalikom
* só
* bors
Hevíts olívaolajat egy lábosban, és süsd benne addig a zúzott fokhagymát, amíg elkezd színesedni. Dobd rá a brokkolit, süsd azzal is egy kicsit, majd rakd hozzá a tésztát, és forgasd össze. Önts rá két-három kanál főzőlevet, így nem lesz száraz. Rottyantsd össze kicsit, sózd, borsozd, a tetejére pedig szórj bazsalikomot, reszelt parmezánt.
További hírek:
Ha gyors, mégis ízletes ételre vágysz, a brokkolis-sajtos tészta jó megoldás. A legkényelmesebb tempóban is elkészül 30 perc alatt, ha a brokkolit és a tésztát nem ugyanabban a vízben főzöd, még gyorsabban végzel vele. A szuperzöldséget ráadásul érdemes minél többször fogyasztani, hisz igazi tuning a szervezetnek. A legjobban a parmezán illik hozzá, de más sajtot is tehetsz a tetejére. Ha nem böjtölsz, baconnel is gazdagíthatod.
Hozzávalók:
* 40 dkg penne* 10 dkg parmezán
* 1 fej brokkoli
* 2 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál olívaolaj
* 2 ág bazsalikom
* só
* bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és dobd forrásban lévő só vízbe. Főzd körülbelül hét perc alatt fogkeményre. Figyelj, hogy a brokkoli ne essen szét, maradjon kicsit roppanós. A tésztát megfőzheted a zöldség főzővizében. Amikor fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le, a főzővízből keveset tegyél félre.Hevíts olívaolajat egy lábosban, és süsd benne addig a zúzott fokhagymát, amíg elkezd színesedni. Dobd rá a brokkolit, süsd azzal is egy kicsit, majd rakd hozzá a tésztát, és forgasd össze. Önts rá két-három kanál főzőlevet, így nem lesz száraz. Rottyantsd össze kicsit, sózd, borsozd, a tetejére pedig szórj bazsalikomot, reszelt parmezánt.
További hírek:
- Sokkoló új részletek: egy 8 éves kislány halt meg a reggeli domaszéki tragédiában – videó
- Ilyen az igazi szerelem: megható sorokkal köszöntötte fel feleségét Justin Timberlake – fotó
- Hatodszor is eljátssza leghíresebb szerepét Johnny Depp
- Régimódi prézlis karfiol: finom ropogós böjti falatok
- Duci, kakaós amerikai palacsinta: abbahagyhatatlanul finom
0 Megjegyzések