A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Duci, kakaós amerikai palacsinta: abbahagyhatatlanul finom

Búcsúztasd a farsangot mennyei édességgel, és tarts palacsintanapot, mint az angolok és az amerikaiak! Ez a kakaós változat ellenállhatatlan.

Míg mi húshagyókedden, a farsang utolsó napján általában fánkot eszünk, addig az angolok és az amerikaiak palacsintát. Most már a világ számos országában tartanak palacsintanapot, amikor jobbnál jobb édességek kerülnek az asztalra. Te is próbálkozz valami újjal, süss kakaós tésztájú amerikai palacsintát! Ebbe sütőpor is kerül, amitől vastagabb lesz.

Hozzávalók:

* 20 dkg liszt
* 4 dl tej
* 3 dkg kakaó
* 2 db tojás
* 3 teáskanál vaj
* 2 evőkanál cukor
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, öntsd hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Egy másik edényben a lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva forgasd a tojássárgás masszába. Dolgozd egyneművé óvatosan, hogy ne törd össze a tojáshabot.

Egy serpenyőben hevíts kevés vajat vagy olajat, és kanalazz bele a tésztából. Süsd addig az egyik felét, amíg buborékok képződnek a palacsinta felületén, majd fordítsd meg, és a másik felét is süsd meg. Gyümölcsökkel, öntetekkel kínáld.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések