A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi prézlis karfiol: finom ropogós böjti falatok

A karfiol prézlivel is csábító, főleg, ha sajttal is feldobod. Ha nem főzöd túl a zöldséget, nem tudod elrontani.

A karfiol tökéletes rántva, sütve vagy akár levesnek is. A prézlis változat könnyű főfogás, de akár előétel is lehet. Ráadásul ez még a rántott karfiolnál is egyszerűbb és gyorsabb, hisz megúszod a panírozást. Frissen és melegítve sem okoz csalódást, mártogatóst azonban kínálj hozzá, vagy borítsd le tejföllel!

Hozzávalók:

* 1 fej karfiol
* 6 evőkanál zsemlemorzsa
* 10 dkg sajt
* 2 dl tejföl
* 1 gerezd fokhagyma
* só
* 1 teáskanál ételízesítő
* petrezselyem

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd lobogó vízbe, szórj hozzá sót, ételízesítőt, és főzd öt percig. Fontos, hogy a karfiol ne puhuljon meg teljesen, különben szétesik. Szűrd le, és csepegtesd le.

Egy tűzálló tál vagy tepsi aljába szórj zsemlemorzsát, és rakd rá a karfiolokat. Locsold rá a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt, és fedd be a sajttal összekevert zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig. Petrezselyemmel megszórva tálald. Még plusz tejfölt is kínálhatsz hozzá.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések