Hétvégére a húsleves helyett, hétköznap akár vacsorára is tökéletes választás a tejszínes karalábéleves, amit fél óra alatt összedobhatsz.
Bár nem tartozik a legfelkapottabb zöldségek közé, a karalábé igazi szuperélelmiszer. Még a citromnál is több C-vitamin van benne, de rostban és antioxidánsokban is nagyon gazdag. A kalóriatartalma viszont alacsony, így diétába is könnyen beilleszthető. Krémlevesnek kitűnő választás, a krumpli tartalmasabbá, finomabbá és sűrűbbé teszi.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db karalábé
0.5 db póréhagyma
1 db krumpli
2.5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 db leveskocka
1 dl fehérborsó
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A karalábét és a krumplit pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát is hámozd meg, és aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a hagymát pár perc alatt. Rakd hozzá a karalábét, a krumplit, és azokkal is süsd egy kicsit.
Öntsd fel a borral és fél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzz mindent puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, rottyantsd össze, és forrón tálald.
További hírek:
- Parlamenti választás: megkezdődött a voksolás Szlovákiában
- Koronavírus: óvintézkedés nélkül vizsgáltak gyanús eseteket Kaliforniában
- Fővárosi Közgyűlés: zöldstop a Városligetben
- Folytatódik az amerikai előválasztás: voksolást tartanak Dél-Karolinában a demokraták
- "Soha nem volt részem ilyen megaláztatásban" - Brutálisan megverték a budapesti éjszakában a Ferrari örökösnőjét
0 Megjegyzések