Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Villámgyors tejszínes karalábékrémleves: sűrű és mennyei

Hétvégére a húsleves helyett, hétköznap akár vacsorára is tökéletes választás a tejszínes karalábéleves, amit fél óra alatt összedobhatsz.

Bár nem tartozik a legfelkapottabb zöldségek közé, a karalábé igazi szuperélelmiszer. Még a citromnál is több C-vitamin van benne, de rostban és antioxidánsokban is nagyon gazdag. A kalóriatartalma viszont alacsony, így diétába is könnyen beilleszthető. Krémlevesnek kitűnő választás, a krumpli tartalmasabbá, finomabbá és sűrűbbé teszi. 

Hozzávalók 4 személyre:

2 db karalábé
0.5 db póréhagyma
1 db krumpli
2.5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 db leveskocka
1 dl fehérborsó
bors
szerecsendió

Elkészítés:

A karalábét és a krumplit pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát is hámozd meg, és aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a hagymát pár perc alatt. Rakd hozzá a karalábét, a krumplit, és azokkal is süsd egy kicsit.

Öntsd fel a borral és fél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Főzz mindent puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, rottyantsd össze, és forrón tálald. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések