Powered by Jasper Roberts - Blog

Vaníliás, sült rizspuding: olyan, mint a török éttermekben

A tejberizst mindenki szereti, ám néha érdemes változtatni rajta. Próbáld ki úgy, ahogy a törökök szeretik, sütve, jó krémesen.

Baklava, tulumba és lokum: csak néhány édesség a török konyhából. Nem hiányozhat persze a felsorolásból a sült tejberizs sem, amit bármelyik török étteremben megkóstolhatsz. Sőt, akár otthon is elkészítheted. Csak kicsivel tart tovább összedobni, mint a miénket. A vanília csodás ízt ad neki, ne hagyd ki belőle!

Hozzávalók:

* 12 dkg rizs
* 1 l tej
* 8 dkg cukor
* 1 db tojás
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Kezdd főzni, majd amikor magába szívja, mehet hozzá a tej, és kis lángon főzd 15 percig. Közben ízesítsd sóval, cukorral, vaníliával. A végén add hozzá a kevés tejjel elkevert keményítőt.

A tűzről lehúzva hűtsd langyosra, majd dolgozd hozzá a tojást. Kanalazd kis tálkákba a tejberizst, majd rendezd vízzel töltött tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig, vagy amíg a teteje meg nem pirul.

0 Megjegyzések