A tejberizst mindenki szereti, ám néha érdemes változtatni rajta. Próbáld ki úgy, ahogy a törökök szeretik, sütve, jó krémesen.
Baklava, tulumba és lokum: csak néhány édesség a török konyhából. Nem hiányozhat persze a felsorolásból a sült tejberizs sem, amit bármelyik török étteremben megkóstolhatsz. Sőt, akár otthon is elkészítheted. Csak kicsivel tart tovább összedobni, mint a miénket. A vanília csodás ízt ad neki, ne hagyd ki belőle!
* 1 l tej
* 8 dkg cukor
* 1 db tojás
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 2 evőkanál étkezési keményítő
A tűzről lehúzva hűtsd langyosra, majd dolgozd hozzá a tojást. Kanalazd kis tálkákba a tejberizst, majd rendezd vízzel töltött tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig, vagy amíg a teteje meg nem pirul.
Baklava, tulumba és lokum: csak néhány édesség a török konyhából. Nem hiányozhat persze a felsorolásból a sült tejberizs sem, amit bármelyik török étteremben megkóstolhatsz. Sőt, akár otthon is elkészítheted. Csak kicsivel tart tovább összedobni, mint a miénket. A vanília csodás ízt ad neki, ne hagyd ki belőle!
Hozzávalók:
* 12 dkg rizs* 1 l tej
* 8 dkg cukor
* 1 db tojás
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Kezdd főzni, majd amikor magába szívja, mehet hozzá a tej, és kis lángon főzd 15 percig. Közben ízesítsd sóval, cukorral, vaníliával. A végén add hozzá a kevés tejjel elkevert keményítőt.A tűzről lehúzva hűtsd langyosra, majd dolgozd hozzá a tojást. Kanalazd kis tálkákba a tejberizst, majd rendezd vízzel töltött tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig, vagy amíg a teteje meg nem pirul.
0 Megjegyzések