A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajttal töltött tócsni jó fokhagymásan: tejföllel a tetején az igazi

Ilyen a tócsni extra változatban! Töltve még laktatóbb, ráadásul többféle sajt is kerülhet bele.

A nyers, reszelt krumpliból készülő tócsni gyakran köretként kerül az asztalra. Ha csavarsz a megszokott recepten egy kicsit, olyan izgalmassá teheted, hogy főételként is bevetheted. Minél többféle sajtot teszel hozzá, annál izgalmasabb lesz a végeredmény.

Hozzávalók:

A tócsnihoz
* 70 dkg krumpli
* 15 dkg liszt
* 2 db tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors

A töltelékhez
* 15 dkg ricotta
* 10 dkg krémsajt
* 5 dkg reszelt sajt
* 1 evőkanál tejföl
* zöldfűszer

A tetejére
* 3 dl tejföl
* 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A töltelékhez a ricottát, a reszelt sajtot és a krémsajtot keverd össze egy tálban, lazítsd a masszát egy-két evőkanál tejföllel, és dobj hozzá ízlés szerint zöldfűszert. A krumplit reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Dolgozd hozzá a lisztet és a tojásokat.

Egy serpenyőben forrósíts olajat, és szedj bele tenyérnyi nagyságú masszát. Arra kanalazz a sajtos töltelékből, majd fedd be a krumplis keverékkel. Süsd a tócsni mindkét oldalát szép pirosra, majd szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, és azzal kínáld a töltött tócsnikat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések