Powered by Jasper Roberts - Blog

Így készül az eredeti sörperec: ez a bajorok receptje

A bajor perec remek sörkorcsolya, de persze nem csak sör mellé ehetitek.

Az eredeti bajor perecet előbb főzni kell, majd sütni. Ha igazán jól sikerül, akkor kívül ropogós, belül viszont nagyon puha. A só mellett szezámmagot, sajtot és tökmagot is szórhatsz rá.

Hozzávalók 8 darabhoz:

* 50 dkg liszt
* 3 dl langyos víz
* 3 dkg vaj
* 25 g friss élesztő
* 2 teáskanál cukor
* 1 teáskanál szódabikarbóna
* 1 teáskanál só
* 4 evőkanál durva só a tetejére

Elkészítés:

Öntsd a meleg vizet egy nagy tálba, morzsold bele az élesztőt, majd add hozzá a puha vajat, a sót, és jól dolgozd össze. Dagaszthatod kézzel vagy géppel is. Ha a tészta rugalmas, fényes és sima, rakd lisztezett felületre, oszd nyolc egyforma részre. Sodorj körülbelül 50 centis rudakat, és formázd őket perecekké. Takard le, és hagyd 15 percig pihenni, ezalatt tovább nőnek.

Tégy fel 1 liter vizet forrni, keverd bele a szódabikarbónát. Mártsd meg benne a pereceket körülbelül 30 másodpercre. Egy merőkanállal vagy eldobható kesztyűvel szedd ki őket. Egy tepsit enyhén vajazz ki, rakd bele a pereceket, hintsd meg durva sóval, majd pihentesd még 20-30 percig. Utána tedd a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 20 perc alatt szép pirosra.

0 Megjegyzések