Hirdessen itt

Újabb két olasznál mutatták ki a koronavírus-fertőzést a tenerifei szállodában, ahol magyarok is vannak

További két olasz turistánál mutatták ki szerdán a koronavírus-fertőzést annak a karantén alá vont tenerifei szállodának a vendégei közül, ahol a külügyminisztérium tájékoztatása szerint magyarok is vannak.

A Kanári-szigetek kormányának Twitteren közzétett üzenetéből kiderült: a turisták közvetlen kapcsolatban voltak azzal a 69 éves olasz orvossal, akinél elsőként igazolták a megbetegedést, és akinek a felesége szintén megfertőződött.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden Budapesten jelentette be, hogy vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén. A hotel bejáratait a helyi rendőrség kordonnal zárta el, és azt szájmaszkot viselő rendőrök őrzik. A főbejáratnál mentőautók állnak, de felállítottak egy egészségügyi sátrat is. A vendégek az ablakokból, teraszokról integetnek az újságíróknak, akik a kordonok mögül tudósítanak a helyszínről.

A szállodában tartózkodó, francia állampolgárságú orvos, Juan Cristóbal del Monte az Antena3 televíziós csatornának telefonon elmondta, rajtuk már elvégezték az orvosi tesztet, amelynek az eredménye egyelőre nem ismert. Beszámolója szerint nem szenvednek hiányt semmiben, a szálloda maszkot és gumikesztyűt viselő személyzete élelmiszercsomagokat visz a szobákba. A vendégek közül azoknak, akikről valószínűsíthető, hogy kapcsolatba kerülhettek az első beteggel, a szobájukban kell maradniuk – tette hozzá.

Az ABC című napilap a hotel vezetésére hivatkozva azt írta: körülbelül százan szabadon mozoghatnak az épületben, ők azok a vendégek, aki még épp azelőtt érkeztek, hogy elrendelték a karantént, így nem találkozhattak a fertőzött olaszokkal. Az újság szerint körülbelül 700 vendég van a hotelben, akik 25 különböző nemzethez tartoznak. A lap finneket, hollandokat és belgákat említett.

Spanyolországban az elmúlt huszonnégy órában nyolc új koronavírus-fertőzést igazoltak az elsődleges orvosi tesztek. Mindannyian a közelmúltban Olaszország északi részén jártak, ahol a járvány több száz megbetegedést okozott, illetve 11 halálos áldozatot követelt.

Bárki, aki odautazott és tünetei vannak, lehetséges esetnek tekinthető, és az egészségügyi szolgálatokhoz kell fordulnia, hogy megvizsgálják

– mondta Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter keddi, késő esti sajtótájékoztatóján.

Bejelentette: új szabályozást fogadott el a tárca, eszerint minden olyan tüdőgyulladásos és akut légzőszervi megbetegedéssel kórházban kezelt beteget koronavírusra is tesztelnek, akiknél a betegség eredete nem ismert. A járvány miatt nem javasolják az utazást Kínába, Dél-Koreába, Japánba, Szingapúrba, Iránba és Olaszországon belül Lombardiába, Venetóba, Piemontba és Emilia Romagnába – hangsúlyozta.

Az egészségügyi miniszter elmondta: a repülőtereken és a kikötőkben fokozzák a vírussal kapcsolatos információs szolgáltatást, azonban korlátozásokat vagy kötelező vizsgálatokat nem vezetnek be, egyúttal nyugalomra intett mindenkit.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések