A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus a kapuban: hihetetlen dolog történt a román határon két busz utasaival

Erdélyi magyarok is utaztak azon a két román buszon, amelyek a múlt hét péntekén érkeztek meg Olaszországba. Az egyik, Gyulafehérvárról induló járműben középiskolások, a másikban felnőttek utaztak, de ugyanazon a kiránduláson vettek részt, egy szállodában laktak Velence mellett.

Az egyik fiatal utas lapunknak azt mesélte, hogy szombaton még minden rendben volt, a csoport bejárta Lido di Jesolo városát, ahogy rengeteg más turista is.

Amikor az első hírek érkeztek a vírusról, az egyik szülő telefonált, hogy azonnal vigyék haza a gyerekeket, ám a busz csak másnap hatkor indulhatott el, ugyanis a sofőröknek kötelező pihenőt kellett tartaniuk.

Végül este érkeztek meg a gyerekek az ártándi határátkelőhöz, ahol rendőrök, orvosok és újságírók várták őket, ám a nekünk nyilatkozó, a neve elhallgatását kérő utas szerint a román hatóságok finoman szólva sem voltak a helyzet magaslatán.

– Egy védőruhában lévő orvos kitöltetett velünk egy teljesen jelentéktelen, abszurd kérdőívet, melyen be kellett jelölnünk, hogy érzünk-e bármilyen tünetet a felsoroltak közül. Emellett rákérdeztek arra is, önkéntesen házi karanténba vonulunk-e, de ezt nem volt kötelező kitölteni, csak erősen ajánlott - mesélte az utas.

A rendőrök annyit mondtak, hogy menjenek vissza egyenesen Gyulafehérvárra,s így is tettek, a sofőr egyenként hazavitte a gyerekeket, de „mindenki ment, amerre látott", s később hasonlóan jártak el a felnőttekkel is.

Olvasónk beszámolója szerint két napig senki nem kereste őket, végül kedd reggel vette fel velük először a kapcsolatot az illetékes háziorvosuk, akinek mindössze annyi a feladata volt, hogy egy rövid telefonos beszélgetést követően naponta kitöltsön egy állapotfelmérő kérdőívet az érintettről. – A román állam nincs felkészülve a vírusra, nem veszik komolyan a dolgot – háborodott fel a fiatal.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések