Hirdessen itt

Isteni fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: ezt büntetlenül eheted

Önmagában vagy húsok kísérőjeként is érdemes számításba venni a céklatzatzikit, ami biztosan egy kis színt visz a napodba.

Bár az eredeti tzatziki uborkából készül, érdemes kipróbálni az ízletes salátát más-más zöldségből is. Ilyenkor a cékla ideális alapanyag, hisz könnyű beszerezni, olcsó és nagyon egészséges. A zöldségről nem hiányozhat a krémes, fűszeres joghurt. Kínálhatsz hozzá pitát, pirítóst, de sültek kísérője is lehet.

Hozzávalók:

2 db közepes cékla
2 dl görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál citromlé
bors

Elkészítés:

A céklát mosd meg, vágd ketté, rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 50-60 perc alatt. Ellenőrizd 20 percenként a zöldségeket, ha szükséges, locsold meg kevés vízzel. A puha céklákat hűtsd ki, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. 

Egy tálban keverd össze a joghurtot a préselt fokhagymával, a citromlével, ízlés szerinti sóval és borssal, majd forgasd hozzá a céklát. Érdemes pár órán át a hűtőben tartani, hogy az ízek összeérjenek. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések