Hirdessen itt

Tepsis sült krumpli baconnel sütve: tejföllel meglocsolva még finomabb

A fűszeres baconbe tekert krumplifalatok egyszerűen csábítóak, tökéletesek és cseppet sem unalmasak.

Nemcsak köret, de kis leleményességgel önálló főétel is lehet az olcsó és egyszerű krumpli. Nem kell olajban kisütni, ha tepsibe pakolod, nem szívja magát tele zsírral, a baconnek köszönhetően pedig nem szárad ki. Jól illenek hozzá a különféle zöldfűszerek. Tálaláskor pedig borítsd le jó adag tejföllel!

Hozzávalók:

* 70 dkg krumpli
* 20 dkg bacon
* 3 dl tejföl
* 2 evőkanál olaj
* 3 szál petrezselyem
* 1 ág rozmaring
* 2 teáskanál só
* bors
* chili

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg alaposan, a nagyobb darabokat akár ketté is vághatod. Tedd forrásban lévő sós vízbe, főzd 10 percig, majd szűrd le, és csepegtesd le.

Az olajat keverd össze sóval, borssal, a zöldfűszerekkel és az ízlés szerinti chilivel. Kend be vele a krumplikat, majd mindegyikre tekerj bacont, amit fogvájóval akár rögzíthetsz is. Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és pakold bele a krumplikat. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tejföllel meglocsolva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések