A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mozzarellás csirkemell fűszeres paradicsomszószban: sütés előtt ebben pácold a húst

Mennyei finomság egy fogásban! Az olasz konyha ízeit idézi a paradicsomszószban sült, mozzarellával, padlizsánnal megbolondított csirkemell.

A mediterrán ízekben nem fogsz ezúttal sem csalódni! A hús és a paradicsomszósz is kellemesen fűszeres, így igazi íz-és színkavalkádot tehetsz az asztalra. Mivel a sütőben is lesz idejük összeérni a különböző fűszereknek, a végeredmény hihetetlenül finom lesz. Stílusosan kínáld a mozzarellás, paradicsomos csirkemellet főtt tésztával!

Hozzávalók:

* 60 dkg csirkemell
* 10 dkg sonka
* 5 evőkanál olívaolaj
* 1 db padlizsán
* 1 db vöröshagyma
* 1 teáskanál bazsalikom
* 1 mokkáskanál kömény
* só
* bors

A paradicsomszószhoz
* 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
* 20 dkg mozzarella
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál só
* 2 evőkanál cukor
* 1 ág bazsalikom
* 1 ág oregánó
* 1 késhegynyi bors
* 1 db babérlevél
* olaj

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és szeleteld fel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel, bazsalikommal, aprított vöröshagymával, és kend be vele a hússzeleteket, majd lefedve pácold egy-két órán át. Közben a padlizsánt szeleteld fel hosszában, és sózd be. Pihentesd 10 percig, majd kevés olajon süsd 10-15 percig, amíg kicsit megpuhul, és barnássá válik.

A szószhoz kevés olajon süsd a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd barnulni, majd rakd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, babérlevéllel, cukorral, és főzd kis lángon, többször megkeverve 15-20 percig.

Sütés előtt csepegtesd le a csirkéről a pácot, majd kevés zsiradékon süsd a csirkemellek mindkét oldalát két-két percig. Rakd át a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, tegyél rá egy szelet padlizsánt és egy szelet sonkát, öntsd rá a paradicsomos szószt, mehet rá a mozzarella, és forró sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések