A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült, fűszeres csicseriborsó: egészséges nassolnivaló egyszerűen

A sült csicseriborsó könnyű, finom ropogtatnivaló, a fűszerekkel nem kell spórolnod.

Ma már nálunk sem számít egzotikumnak a csicseriborsó, ráadásul szinte minden nagyobb boltban beszerezheted. Sok rostot és vitamint tartalmaz, a vegánok legfontosabb fehérjeforrása. Semleges íze miatt sokféleképpen felhasználható és fűszerezhető. A legegyszerűbb, ha megsütöd. Glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegséggel küzdők is bátran megehetik.

Hozzávalók:

* 40 dkg csicseriborsó
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1 mokkáskanál fűszerkömény
* 1 mokkáskanál pirospaprika
* 1 teáskanál oregánó
* só
* bors
* fokhagymapor

Elkészítés:

Ha száraz csicseriborsót használsz, a sütés előtti nap áztasd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, majd másnap a két tenyereddel sodord le a héját. Amennyiben konzervet használsz, a csicseriborsó levét öntsd le, és jól csepegtesd le. Rendezd a szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, oregánóval és paprikával.

Mehet a forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 35-40 percig. Közben rázogasd meg a sütőt, hogy a csicseriborsók egyformán barnuljanak. Amikor szép pirosak, kiveheted a sütőből. Ha kihűlnek, légmentesen záródó dobozban sokáig frissek, roppanósak maradnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések