A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei csokis-banános piskóta pihe-puha tésztával: nem lehet abbahagyni, annyira finom

Miért nem használod fel az édes, érett banánokat egy isteni sütibe? Piskótába is tökéletesek, főleg csokival megbolondítva.

A piskóta télen-nyáron jó ötlet, a vizes változattal pedig még könnyen is boldogulsz! Ilyenkor is tehetsz bele gyümölcsöt, a banán mindig kéznél van. Nem baj, ha egy kicsit már barna, annál finomabb, édesebb. Még ízletesebb lesz a végeredmény, ha csoki is kerül bele.

Hozzávalók:

* 16 dkg liszt
* 16 dkg cukor
* 4 db tojás
* 4 evőkanál víz
* 2 db banán
* 10 dkg csoki
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá a csipet sóval. A sárgákat habosítsd a cukorral, a vaníliával, majd mehet bele a sütőporral vegyített liszt és a víz. Dolgozd simára, a végén óvatosan forgasd bele a habot. A tésztát öntsd a vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Szórd bele a kis darabokra vágott csokit vagy csokichipset, és a tetejére rakd a felkarikázott banánt.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon körülbelül 25 percig. Fontos, hogy a sütőt nem szabad nyitogatni. Amikor már jó az illata, szép a színe, és jól megemelkedett, késsel vagy hústűvel ellenőrizd, hogy tökéletesen átsült-e a piskóta. Ha nem marad az eszközön massza, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések