Rohanós napok megmentője lehet az elképesztően egyszerű és gyors körtés pite, ami vaníliás töltelékkel még ízletesebb.
Ha gyorsan és nagyon finomat, izgalmasat szeretnél készíteni, a diós-körtés pite telitalálat. Még az alapot sem kell összeállítanod, vedd csak elő a hűtődből a leveles tésztát. Amennyiben fagyasztott, szobahőmérsékleten hagyd kiengedni, semmiképp ne tedd a mikróba, különben nem lesz leveles.
* 6 db körte
* 10 dkg dió
* 1 csomag vaníliás puding
* 5 dl tej
* 2 evőkanál cukor
* 1 teáskanál citrom
A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen hat egyforma téglalapra, és pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A körtékbe kanalazz a pudingból, majd fordítsd a tésztára úgy, hogy a krémes fele kerüljön alulra. A gyümölcs tetejét vagdosd be, szórd meg dióval, majd told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
Ha gyorsan és nagyon finomat, izgalmasat szeretnél készíteni, a diós-körtés pite telitalálat. Még az alapot sem kell összeállítanod, vedd csak elő a hűtődből a leveles tésztát. Amennyiben fagyasztott, szobahőmérsékleten hagyd kiengedni, semmiképp ne tedd a mikróba, különben nem lesz leveles.
Hozzávalók:
* 1 csomag leveles tészta* 6 db körte
* 10 dkg dió
* 1 csomag vaníliás puding
* 5 dl tej
* 2 evőkanál cukor
* 1 teáskanál citrom
Elkészítés:
A pudingport dolgozd simára a tejjel, majd kezdd melegíteni. Közben rakd hozzá a cukrot, és kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. A körtéket mosd meg, a magházukat távolítsd el, majd egy kiskanállal vájj mélyedést a közepükbe. Citrommal kicsit locsold meg, hogy ne barnuljanak meg.A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen hat egyforma téglalapra, és pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A körtékbe kanalazz a pudingból, majd fordítsd a tésztára úgy, hogy a krémes fele kerüljön alulra. A gyümölcs tetejét vagdosd be, szórd meg dióval, majd told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
0 Megjegyzések