A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Piskótás kókuszgolyó fehér csokiba mártva: így még finomabb a nagy kedvenc

Ilyen a kókuszgolyó luxuskivitelben: piskótából, fehér csokival bevonva. Egyszerűen muszáj megkóstolni.

A kókuszgolyó legtöbbször darált keksszel készül, úgy is finom, de piskótával még extrább. Akár maradék tészta is lehet az alap, de érdemes az élvezetért a sütőt bekapcsolni. Tegyél hozzá minden jót, majd vond be fehér csokival is. Az újítás mindenkinek tetszeni fog. A közepébe meggyet is rejthetsz.

Hozzávalók:

A tésztához
* 20 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 4 db tojás
* 4 evőkanál víz
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor

A kókuszgolyóhoz
* 3 evőkanál lekvár
* 3 evőkanál kakaópor
* 5 dkg vaj
* 1 evőkanál rum
* szörp vagy gyümölcslé

A bevonáshoz
* 15 dkg fehér csoki
* 10 dkg kókuszreszelék
* 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, majd a vaníliát, a tojássárgákat és részletekben a vizet. Végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.

Ha a piskóta kihűl, morzsold egy tálba, tedd hozzá a lekvárt, a kakaóport, a rumot, a puha vajat, és annyi szörpöt vagy gyümölcslevet, hogy gyúrható masszát kapj. Dolgozd össze, és formázz belőle tetszőleges nagyságú golyókat.

A bevonáshoz a fehér csokit gőz fölött olvaszd meg, keverd össze az olajjal, és mártogasd bele a golyókat. Szórd meg kókuszreszelékkel, majd hagyd a hűtőben megdermedni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések