A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes rakott csirke krumplival és sajttal: csak told be a sütőbe

A fűszeres, szaftos rakott csirkemell a tejszínnek köszönhetően biztosan nem lesz száraz, és a köretkészítést is megúszod.

A rakott ételek praktikusak, ízletesek, laktatóak, főleg, ha csirke is kerül a különböző rétegek közé. Az alapot gyorsan összeállítod, utána pedig csak néha kell rápillantani a sütőben. A hozzávalókat kedvedre variálhatod, de ezt a változatot mindenképp kóstold meg! Egy könnyű saláta jól jöhet mellé.

Hozzávalók:

* 70 dkg csirke
* 70 dkg krumpli
* 25 dkg gomba
* 15 dkg sajt
* 1 bögre borsó
* 2 dl tejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* szerecsendió
* olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket öblítsd le, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd kisebb darabokra, vagy vízszintesen szeleteld fel, majd fűszerezd sóval és borssal, és kevés olajon süsd öt percig. A visszamaradt zsiradékon párold a megtisztított, feldarabolt gombát ugyancsak öt percig. A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony karikákra.

Rétegezd egymásra a húst, a krumplit, a gombát, szórd meg a borsóval, és öntsd le a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval és a borssal összekevert tejszínnel. A tetejére szórj reszelt sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések