A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenóttal, gorgonzolával töltött csirkemell: isteni főfogás egyszerűen

A karakteres gorgonzola adja meg ennek a spenóttal töltött csirkemellnek a különleges ízét.

A spenótos-gorgonzolás csirkemellet pikk-pakk összedobod, és a sütési idő sem hosszadalmas. A spenót, a fokhagyma és a gorgonzola hármasa fenségessé varázsolja a húst. Így még a gyerekek is jóízűen eszik meg az egészséges zöldséget. Friss és mirelitspenótot is használhatsz.

Hozzávalók:

* 60 dkg csirkemell
* 20 dkg spenót
* 10 dkg gorgonzola sajt
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* szerecsendió
* olaj

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd rá a zúzott fokhagymát, majd süsd addig, amíg elkezd illatozni és színesedni. Tedd hozzá a spenótot, és fonnyaszd meg, közben fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

A húst egy éles késsel vágd be kétharmadáig, és óvatosan nyisd szét, mint egy könyvet. Halmozd rá a spenótos keveréket, tegyél rá gorgonzolát, és tekerd fel. Rögzítsd hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.

Önts a csirkemellek alá kevés vizet, fedd le alufóliával, és 180 fokon süsd 30 percig, majd a fóliát levéve pirítsd még körülbelül 10 percig. Ha kívül szép piros, a belseje puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések