Powered by Jasper Roberts - Blog

Illatos almatorta roppanós mandulával: egyszerű kevert tésztából készül

A mandulás almatorta már igazi klasszikus, ez az egyszerű, de mennyei variáció nem hiányozhat a repertoárodból.

Az alma olcsó, finom, mindig könnyű hozzájutni, és jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt a tortát nem kell túlbonyolítani, igazi tejszínnel vagy vaníliaöntettel érdemes feldobni. A gyümölcsnek köszönhetően fantasztikusan puha lesz a tészta, és nem fog kiszáradni.

Hozzávalók:

* 50 dkg alma
* 25 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 18 dkg vaj
* 3 db tojás
* 0.5 dl tejszín
* 0.5 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 teáskanál fahéj
* mandulaforgács

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra vagy gerezdekre, és locsold meg citromlével. Vegyítsd a lisztet, a sütőport és a fahéjat, egy másik edényben pedig keverd ki jól a vajat a sóval, a cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Végül mehet hozzá a tejszín, a lisztes keverék és az alma.

Öntsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, körülbelül 21 x 31 centis sütőformába, és szórd meg mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Langyosan vagy hidegen tálalva is kitűnő.

0 Megjegyzések