A mandulás almatorta már igazi klasszikus, ez az egyszerű, de mennyei variáció nem hiányozhat a repertoárodból.
Az alma olcsó, finom, mindig könnyű hozzájutni, és jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt a tortát nem kell túlbonyolítani, igazi tejszínnel vagy vaníliaöntettel érdemes feldobni. A gyümölcsnek köszönhetően fantasztikusan puha lesz a tészta, és nem fog kiszáradni.
* 25 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 18 dkg vaj
* 3 db tojás
* 0.5 dl tejszín
* 0.5 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 teáskanál fahéj
* mandulaforgács
Öntsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, körülbelül 21 x 31 centis sütőformába, és szórd meg mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Langyosan vagy hidegen tálalva is kitűnő.
Az alma olcsó, finom, mindig könnyű hozzájutni, és jobbnál jobb sütiket készíthetsz belőle. Ezt a tortát nem kell túlbonyolítani, igazi tejszínnel vagy vaníliaöntettel érdemes feldobni. A gyümölcsnek köszönhetően fantasztikusan puha lesz a tészta, és nem fog kiszáradni.
Hozzávalók:
* 50 dkg alma* 25 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 18 dkg vaj
* 3 db tojás
* 0.5 dl tejszín
* 0.5 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 teáskanál fahéj
* mandulaforgács
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra vagy gerezdekre, és locsold meg citromlével. Vegyítsd a lisztet, a sütőport és a fahéjat, egy másik edényben pedig keverd ki jól a vajat a sóval, a cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Végül mehet hozzá a tejszín, a lisztes keverék és az alma.Öntsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, körülbelül 21 x 31 centis sütőformába, és szórd meg mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Langyosan vagy hidegen tálalva is kitűnő.
0 Megjegyzések