Powered by Jasper Roberts - Blog

Csodás, emeletes kávétorta: puha piskótából, mennyei kávés krémmel

Az élénkítő, mennyei édességet bármilyen alkalomra megsütheted. A torta tésztájába és a krémbe is kerül kávé.

A hétvégi ebédet koronázd meg saját készítésű tortával! Nem kell ezzel a mutatós sütivel túl sokat ügyködni, hisz az alapja könnyed, kávéval bolondított piskóta. A krémbe pedig mascarpone és vaj is kerül, így jól megtartja az állagát. Fontos, hogy ne margarint, hanem vajat használj.

Hozzávalók:

A tésztához
* 20 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 4 db tojás
* 0.5 dl kávé
* 1 csomag vaníliás cukor
* 0.5 csomag sütőpor

A krémhez
* 25 dkg mascarpone
* 10 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 2 dl habtejszín
* 1 csomag habfixáló
* 3 evőkanál főzött kávé
* 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
* 1 evőkanál csokiforgács
* darabos kávébab

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a kávéval. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és a kemény habbá vert fehérjével felváltva forgasd a kávés masszába.

Simítsd az egynemű tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 20 perc alatt. Teszteld, mielőtt kiveszed, azaz szúrj egy kést vagy hústűt a tésztába. Ha üresen húzod ki, elkészült.

A vajat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd dolgozd hozzá a mascarponét, végül pedig a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt és a kávét.

A kihűlt tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. A tetejét díszítsd kávészemekkel és csokival.

0 Megjegyzések