Powered by Jasper Roberts - Blog

Isteni morzsasüti fagyasztott bogyós gyümölcsökkel: melegen tálalva a legfinomabb

Ideje elővenni a fagyasztóból a nyáron eltett bogyós gyümölcsöket, az édes tésztájú morzsasütibe pont kapóra jönnek.

Ha a pitesütésre nincs időd, az angolok híres morzsasütijét, a crumble-t akkor is össze tudod dobni. Az édes tésztához a kissé savanykásabb bogyós gyümölcsök jól illenek, így az áfonya, a meggy, a málna, vagy ezeket akár vegyesen is teheted a tepsibe. Sütés közben a gyümölcsök levet eresztenek, és abban párolódnak meg.

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só

A töltelékhez
* 60 dkg bogyós gyümölcsök
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál fahéj
* szegfűszeg

Elkészítés:

A tésztához keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze a vajjal. Kenj ki kevés zsiradékkal egy kisebb tepsit vagy egy tortaformát, és szórd a tepsi aljába a gyümölcsöket. Ízesítsd vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, és fedd be a morzsával.

Told forró sütőbe, és 160 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25-30 perc alatt. Még melegen, tejszínnel vagy fagyival kínáld. 

0 Megjegyzések