Powered by Jasper Roberts - Blog

Gyors, fokhagymás krumplileves: sült burgonyából még finomabb

A sűrű krumplikrémlevest turbózd fel fokhagymával, sajttal, szinte főfogással ér fel.

Ez a krumplikrémleves nem a hozzávalóktól lesz különleges, hanem az elkészítés módjától. A krumplit előbb jól megfűszerezve meg kell sütni, majd utána összefőzni a többi hozzávalóval. Rakj bele fokhagymát is jócskán, ezzel a szervezetedet is erősíted egy kicsit. Sajttal, sült baconnel még laktatóbb.

Hozzávalók:

* 1 kg krumpli
* 3 bögre húsleves
* 2 dl tejszín
* 10 dkg sajt
* 6 gerezd fokhagyma
* 2 ág rozmaring
* 1 evőkanál olívaolaj
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A krumplikat pucold meg, mosd meg, vágd két részre, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg sóval, borssal, locsold meg két evőkanál olívaolajjal, rakj mellé négy fokhagymagerezdet, rozmaringot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 35-40 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul és megpirul.

Egy lábosban hevíts kevés olajat, süsd meg rajta a vöröshagymát, és tedd hozzá a maradék fokhagymát. Rakd hozzá a krumplit, és öntsd fel a húslevessel, a tejszínnel, majd forrald össze. Ha szükséges, dobj még hozzá sót, és szórd hozzá a szerecsendiót. Pépesítsd botmixerrel, és szórd hozzá a reszelt sajtot.

0 Megjegyzések