Powered by Jasper Roberts - Blog

Ropogós paradicsomos tekert pizza - Másnap is friss lesz

A pizzás tekercs vagy tekert pizza igazi ász, mindig és mindenhol bátran kínálhatod.

A kelt tésztás pizzás tekerccsel csak gratulációkat gyűjthetsz. Az külön öröm, hogy még másnap is olyan friss lesz, mintha nem sokkal korábban vetted volna ki a sütőből. Ha nincs otthon pizzaszószod, paradicsompüréből is készíthetsz oregánóval és fokhagymával. Ezt a receptet más sós kelt tésztához is bátran használhatod.

Hozzávalók 16 darabhoz:

* 60 dkg rétesliszt
* 10 dkg vaj
* 3,5 dl tej
* 3,5 dkg élesztő
* 3 tojássárga
* oregánó
* só

Feltéthez
* 30 dkg sonka
* 30 dkg kolbász
* pizzakrém

Tetejére
* 20 dkg trappista sajt
* 5 dkg vaj

Elkészítés:

Langyosíts tejet, add hozzá a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. Ez az élesztő minőségétől függően öt-tíz perc. A lisztet keverd össze a tojással, az élesztővel, a sóval, az oregánóval, majd a felolvasztott vajjal. Ha a tészta elválik az edény falától, akkor jó. Takard le, és keleszd legalább fél óráig.

Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát, majd kend meg pizzakrémmel. Tedd rá az apróra kockázott sonkát és a kolbászt, vagy amit még csak szeretnél. Tekerd fel, majd vágd kisebb darabokra. A tetejét kend meg olvasztott vajjal, és szórd meg reszelt sajttal. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25 percig.

0 Megjegyzések