A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha, kelt sajtos tekercsek: ezeknek mindig nagy sikerük van

Ha unod az édes sütiket, és már kipróbáltál rengeteg pogácsát, ideje, hogy újíts a foszlós sajtos tekercsekkel!

Nem kell tartanod a kelt tészta készítésétől, egy jó recepttel, magas sikértartalmú liszttel biztosra mehetsz. A sós tészták kiválóak főzelékek mellé, vendégvárónak, sőt sörkorcsolyának is. Akár többféle sajtot is használhatsz, a lényeg, hogy az egyik legyen karakteres. Érdemes átszitálni a lisztet, hogy még lágyabb legyen a tészta. Tedd izgalmasabbá a tölteléket zöldfűszerekkel is, a csombor, a petrezselyem, a bazsalikom is jó választás lehet.

Hozzávalók:

A tésztához
* 50 dkg liszt
* 5 dkg vaj
* 2.5 dkg élesztő
* 2.5 dl tej
* 3 evőkanál tejföl
* 2 db tojás
* 1 teáskanál só
* 1 teáskanál cukor

A töltelékhez
* 10 dkg sajt
* 5 dkg vaj
* 3 evőkanál aprított zöldfűszerek

A tetejére
* 1 db tojás
* 10 dkg sajt

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, azaz jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá az élesztőt, a tojást, a sót, a tejfölt és a puha vajat. Dolgozd össze a tésztát. A legegyszerűbb, ha beveted a dagasztógépet, de kézzel is tökéletes lesz a végeredmény. Ha nem akar összeállni, vagy túl sűrű, önts hozzá tejet. Fontos, hogy a tészta rugalmas legyen. Takard le, és keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.

Pihentetés után gyúrd át a tésztát, és nyújtsd lisztezett felületen téglalap alakúra. Kend meg puha vajjal, szórd meg 10 deka reszelt sajttal és a zöldfűszerekkel. Tekerd fel jó szorosan, mint a bejglit. Vágd vastagabb szeletekre, és rendezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg villával felvert tojással, és előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 30 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések