A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pehelykönnyű kifli szezámmaggal megszórva: ezt nem tudod megunni

A friss, meleg, házi kifli nagyon csábító: kívül ropogós, belül foszlós, és bármilyen alkalomra tökéletes. Szezámmaggal még finomabb!

A kelt tésztából készült kifliket százféleképp lehet variálni. Finomak sósan, édesen, ugyanolyan tökéletesek reggelire, mint sörkorcsolyának vagy főzelékek mellé. Sütés előtt kend meg vastagon lágy vajjal, ettől lesz igazán foszlós a tészta belseje. A kiflire ezúttal szezámmag kerül, hogy még különlegesebb legyen a nagy kedvenc.

Hozzávalók:

* 50 dkg liszt
* 10 dkg olvasztott vaj
* 3 dl tej
* 2 db tojás
* 1.5 dl étolaj
* 2.5 dkg élesztő
* 1 evőkanál só
* 1 teáskanál cukor
* szezámmag

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, keverd el a cukorral és az élesztővel, majd pihentesd 10 percig. Közben szitáld a lisztet egy edénybe, add hozzá a sót, az olajat, az egyik tojást, a maradék tejet és a felfutott, habos élesztőt. Jó alaposan gyúrd össze, majd formázz a tésztából egy gombócot, tedd tálba, takard le konyharuhával, és keleszd egy órán át.

Ha a duplájára nő, lisztezett felületen gyúrd át még egyszer, majd vágd három egyenlő részre, és egyesével nyújtsd sodrófával vékony, kör alakú lapokká. Kend meg az olvasztott, de nem forró vajjal, és vágd fel tetszőleges nagyságú cikkekre. Tekerd fel a tésztákat a szélesebb végeknél kezdve.

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezd bele a kis kifliket. Hagyd még kelni 15 percig, és kend meg a másik tojással a tetejüket, végül szórd meg szezámmaggal. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd a kifliket körülbelül 15-20 percen át. Amikor szép pirosak, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések