A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós chilis sertésszelet serpenyőben sütve: a páctól marad szaftos a hús

A mézes-mustáros pác jól illik a chilis sertéshúshoz, és serpenyőben 30 perc alatt meg is sül, ráadásul nem szárad ki.

A mézes-mustáros pác hihetetlenül finom, különleges, főleg chilivel megbolondítva. A hús kicsit ragacsos lesz, és minél tovább pácolod, annál ízletesebb. Serpenyőben sütve pedig villámgyorsan elkészül. A karaj tökéletes alapanyag hozzá, de tarjából is elkészítheted.

Hozzávalók:

* 60 dkg sertéshús
* 2 evőkanál méz
* 1 evőkanál mustár
* 3 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál bors
* só
* chili
* petrezselyem

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet, ha szükséges, szeleteld fel. A páchoz a mustárt, az olajat, a mézet, a préselt fokhagymát, a borsot és az ízlés szerinti chilit keverd össze. A sót ekkor még ne rakd hozzá! A hússzeleteket egyesével kend be a páccal, majd lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, de akár egy éjszakán át is a fűszeres keverékben hagyhatod.

Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és közepes hőfokon süsd a sertésszeleteket pár percig, majd önts alájuk vizet. Lefedve puhítsd a húst 20 percig, közben többször fordítsd meg, és sózd meg. Ha puha, de nem elég piros, vedd le róla a fedőt, és süsd addig, amíg szép lesz a színe. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések