A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors banánfelfújt: megbarnult gyümölcsből még édesebb

A légiesen könnyű banánszuflé pazar lezárása lehet egy közös étkezésnek, ráadásul egyáltalán nem nagy kihívás.

Az elegáns szuflékat, vagyis a felfújtakat különösen Franciaországban imádják, és számtalan változatban készítik. Bár sokan tartanak tőle, nagyon könnyű összedobni. A klasszikus csokis mellett a különféle gyümölcsös variációknak sem lehet ellenállni. Próbáld ki a banános változatot, tökéletes hozzá a barnulásnak indult gyümölcs is.

Hozzávalók:

* 4 db tojásfehérje
* 5 dkg cukor
* 3 db banán
* 1 teáskanál citromlé
* 1 evőkanál keményítő
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A banánt törd össze villával, és locsold meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. A tojásfehérjét verd kemény habbá, dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, a banános keveréket és a keményítőt.

Egy hőálló edényt kenj ki vajjal, és oszd el benne a tésztát. Ne töltsd teljesen tele, mert a süti a sütőben tovább emelkedik. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések