A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magas, levegős, olajos piskóta citrommal és áfonyával: könnyed nyári finomság

Az olajos piskóta egyáltalán nem fojtós, és jobban megtartja a formáját, mint a hagyományos.

Ha tökéletes piskótát készítenél, de tartasz a hagyományos tésztától, süsd meg az olajos változatot. Néhány apró praktikától még finomabb lesz. Lehetőleg hideg tojással dolgozz, és a lisztet is szitáld át. Annál könnyebb lesz a piskóta, minél tovább kevered. Nyáron ne hagyd ki belőle a gyümölcsöket se! Az édes tésztába a fanyar áfonya tökéletesen illik, sőt, citrommal is feldobhatod.

Hozzávalók 16 szelethez:

30 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg áfonya
5 db tojás
1 dl víz
1 dl olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom1 teáskanál fahéj
1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd jól ki a cukorral és a vaníliával. Folyamatosan dolgozd hozzá az olajat, a vizet, a citrom reszelt héját. Egy teáskanál citromlevet is tehetsz hozzá. Vegyítsd a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, majd forgasd a tésztába. Végül laza mozdulatokkal, spatulával a kemény habbá vert tojásfehérjét is keverd a masszába. Amikor sima, egynemű, egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd bele a megmosott, lecsepegtetett áfonyát.

Told előmelegített sütőbe, és 150 fokon süsd körülbelül 30 percig. Ha magasabb a hőmérséklet, nem tud annyira megemelkedni a tészta. Legalább 20 percig ne nyitogasd az ajtót, nehogy összeessen a tészta. Amikor már illatozik, és szép a színe, szúrj a piskótába egy tűt vagy fogvájót. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd még tovább. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések