A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi, kakaós krémmel töltött piskóta: tejszínhabbal bevonva még finomabb

Ha összejöveteleken, szülinapon saját sütivel szeretnél villantani, készítsd el ezt a kakaós-tejszínes tortát!

Az olajos piskóta remek tortaalap lehet, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ha betartasz néhány szabályt, szép magas és jó levegős lesz. A kakaós krém is feldobja a tésztát. Alkalomtól és az ízlésedtől függően dekorálhatod, cukrokkal, marcipánnal, csokiforgáccsal is díszítheted.

Hozzávalók 16 szelethez:

A PISKÓTÁHOZ
25 dkg liszt
20 dkg cukor
7 evőkanál olaj
6 db tojás
2 evőkanál kakaó
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só

A KRÉMHEZ
25 dkg porcukor
20 dkg vaj
2.5 dl tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor

A TEJSZÍNES RÉTEGHEZ
4 dl tejszínhab
3 csomag fixáló
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat gondosan válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, közben adagold hozzá a sót és a cukrot. Egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat, majd az olajat. A kakaót vegyítsd a liszttel és a sütőporral, és óvatosan forgasd a masszába. Ügyelj arra, hogy ne törd össze a habot. 

A tortaformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha próba során a piskótába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább.  

A krémhez a lisztet, a kakaót, öt deka cukrot és a vaníliás cukrot dolgozd csomómentesre a tejjel. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre, és hűtsd ki. A vajat habosítsd a maradék porcukorral, és dolgozd a kakaós masszába. Töltsd meg vele a két-három részre vágott piskótát. 

A tejszínt verd kemény habbá a kétféle cukorral és a fixálóval, majd vond be vele a tortát, és díszítsd kedved szerint. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések