Powered by Jasper Roberts - Blog

Egyszerű piskótatekercs könnyű, csokis krémmel töltve - Ha így tekered fel, nem fog törni

A pillekönnyű piskótatekercs házi, tejszínes csokikrémmel töltve minden képzeletet felülmúl.

A piskótatekercs rengeteg változatban készülhet, de csokis krémmel töltve igazi klasszikusnak számít. Egyáltalán nem bonyolult, ám néhány fontos szabályt be kell tartanod, hogy tökéletes legyen. A krémet ne pudingból készítsd, tejszínnel, jó minőségű csokiból sokkal finomabb, selymesebb.

Hozzávalók 16 szelethez:

TÉSZTÁHOZ
6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

KRÉMHEZ
10 dkg étcsoki
2 dl tejszín
5 dkg kakaópor
10 dkg cukor
15 dkg vaj
3 evőkanál narancslé

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a porcukor felével és a vaníliával keverd habosra. Szórd bele a lisztet, majd óvatosan forgasd bele a csipet sóval és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Egyengesd a masszát egy kivajazott, kilisztezett, nagyobb méretű tepsibe, és 160 fokos sütőben süsd meg 12-15 perc alatt. Még forrón borítsd nedves konyharuhára, vigyázva, nehogy eltörjön. Határozott mozdulattal, a ruhával tekerd fel, és hagyd így kihűlni.

A krémhez az étcsokit tördeld kis darabokra, és vízgőz felett olvaszd össze a cukorral és a vajjal. Ha egynemű, rakd hozzá a kakaót és a narancs frissen facsart levét. Dolgozd simára, húzd le a tűzről, majd hűtsd ki. Tekerd le a piskótát, kend meg a krémmel, csavard fel ismét, és tedd hűtőbe legalább négy-öt órára. Porcukorral megszórva vagy csokimázzal kínáld.

0 Megjegyzések