Hirdessen itt

Ínyenc francia hagymaleves forrón, sajtos bagettel: ez nem tejszínnel készül

Ha eddig még csak étteremben kóstoltad az ízekben gazdag francia hagymalevest, ideje otthon is elkészíteni!

Forró levesből télen soha nem elég! Nem fogod megbánni, ha legközelebb a francia hagymaleves mellett döntesz, hisz laktató, egyszerű, hihetetlenül ízletes, és igazi tuning a szervezetednek. Főzés közben a hagyma elveszíti az erejét, édeskéssé válik, ráadásul a borból elpárolog az alkohol.

Hozzávalók:

* 4 db vöröshagyma
* 2 db póréhagyma
* 2 evőkanál vaj
* 2 evőkanál liszt
* 5 dl húsleves
* 2 teáskanál kakukkfű
* 1.5 dl fehér bor
* 1 evőkanál porcukor
* só
* szerecsendió
* bors
* 4 szelet bagett
* 4 szelet sajt
* 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és vágd vékony szeletekre, félkarikákra, majd dobd rá az olvasztott vajra. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, és fonnyaszd kis lángon, gyakran megkeverve 15-20 percig. Amikor aranybarna, szórd rá a porcukrot, és kevergetve karamellizáld még pár percig, majd mehet rá a liszt. Öntsd fel húslevessel, borral, és főzd 10-15 percig.

A bagetteket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, rakd a szeletekre a sajtot, majd told a sütőbe 10 percre. Amikor a sajt megolvad, tedd a leves tetejére.. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések