Ha a marhaszeletet a zöldségekkel együtt sütöd, egyszerre készül el a hús a körettel. A fűszerezés pedig már fél siker.
A marhahúsból is készülhet omlós, szaftos fogás. Mindenképp jót tesz a húsnak a pác, és akár előző nap is befűszerezheted a szeleteket. A zöldségköret praktikus, sőt ha egy tálban sütöd a hússal, a marha magába szívja a csodás aromákat. Néhány részletre figyelj oda: érdemes a húst elősütni, illetve locsolgasd a tepsiben.
Hozzávalók:
* 4 szelet marhacomb
* 50 dkg krumpli
* 1.5 dl vörösbor
* 1 db alma
* 1 db salátacukkini
* 1 db paprika
* 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
* 0.5 teáskanál kömény
* só
* bors
Elkészítés:
A húst öblítsd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Amennyiben szükséges, a szeleteket klopfold ki, szórd be sóval, borssal, köménnyel, és pihentesd a hűtőben néhány órán át. Pácolás után süsd mindkét oldalukat kevés olajon öt-öt percig.
Rakd a hússzeleteket kevés zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, locsolj alá egy deci vizet, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül két órán át. Közben locsolgasd a saját szaftjával és a borral. A zöldségeket és az almát mosd meg, a krumplit pucold meg, a cukkinit karikázd fel, és az utolsó fél órában tedd a hús mellé. Ha szükséges, a végén pirítsd kicsit a húst a fóliát levéve. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.
0 Megjegyzések