A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi sós, sajtos csavart ropi: filléres sós finomság egyszerűen

A sós, sajtos ropi fantasztikus családi nass, és csavarva még különlegesebb.

A sós, sajtos csavart ropi a pogácsáknál is egyszerűbb, hisz a tésztát nem kell gyúrni, keleszteni. Kellően zsíros, ráadásul tejföl is kerül bele, így nem kell attól tartanod, hogy kiszárad a sütőben. A sajtos változat mellett próbáld ki a szezámmagos sütiket is. Jó ötlet nagyobb összejövetelekre, és a közelgő farsangi mulatságba is.

Hozzávalók:

* 30 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 10 dkg kemény sajt
* 1 dl tejföl
* 1 db tojás
* só

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, morzsold össze a vajjal, majd dolgozd össze a tejföllel, a tojássárgával és a reszelt sajttal. Jól gyúrd össze, könnyen formázható, sima tésztát kell kapnod. Formázz belőle egy gombócot, és lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül három milliméter vastag téglalapra. Vágj belőle 1,5 centi széles, 1 centi hosszú rudakat, majd mindegyiket csavard meg.

Rendezd a ropikat sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg a felvert tojásfehérjével. Tedd forró sütőbe, és 190 fokon süsd aranybarnára körülbelül 15 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések