A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagymával, krumplival sült karfiol fűszeresen: isteni köret, ha unod magában a burgonyát

A karfiol az egyik legegészségesebb zöldség, amiből fantasztikus ételeket készíthetsz. Sütve különösen jó, főleg, ha pakolsz mellé más kedvenceket is!

A karfiolból könnyen lehet nagy családi kedvenc! Ne csak levest főzz belőle, a rántott és a rakott zöldség is unalmas egy idő után, érdemes tehát újítani! Fűszerezve, más zöldségekkel sütve ínyenc fogás, ami sültek, halak mellé köretnek is kiváló, de szósszal megbolondítva akár főétel is lehet.

Hozzávalók:

* 1 fej karfiol
* 50 dkg krumpli
* 4 gerezd fokhagyma
* 2 db lila hagyma
* 2 ág rozmaring
* 0.5 dl olívaolaj
* 0.5 mokkáskanál őrölt kömény
* bors
* só

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, a krumplit és a lila hagymát pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Alaposan mosd meg, és amennyire csak lehet, törölgesd le róluk papírtörlővel a nedvességet. Az olívaolajat egy kis tálkában keverd össze sóval, borssal, köménnyel.

Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal, és rendezd el benne az előkészített zöldségeket, rakd hozzájuk a fokhagymát és a rozmaringot. Locsold meg a fűszeres olívával, és óvatosan forgasd össze. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha gyorsan pirulnak a zöldségek, fedd le fóliával. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések