A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi francia krémes egyszerűen: bolti tésztából is isteni a cukrászdák kedvence

Ha azt gondolnád, hogy nagyon bonyolult elkészíteni a francia krémest, akkor tévedsz. Bolti leveles tésztából villámgyors és nagyon egyszerű.

A roppanós tészta, a vaníliás krém, a tejszín és a máz négyesének ki tudna ellenállni? Jó hír, hogy nem kell vele fél napig pepecselni, hisz a leveles tésztát a boltban is beszerezheted. Akkor jó, ha a krém nem émelyítő, és tényleg könnyed. A francia krémest mindenképp egy nappal tálalás előtt készítsd el, hogy a lapok megpuhuljanak.  

Hozzávalók:

* 1 csomag leveles tészta
* 18 dkg cukor
* 10 dkg porcukor
* 6 dl tej
* 5 dl tejszín
* 2 csomag vaníliás puding
* 2 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál zselatin

A tetejére
* 2 csomag karamellás pudingpor
* 10 dkg porcukor
* 4 evőkanál forró víz
* 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel, és vágd kétfelé. Egyenként nyújtsd ki jó vékonyra, szurkáld meg több helyen, hogy ne púposodjon fel sütés közben, majd mehet a forró sütőbe. Laponként süsd 180 fokon világosbarnára körülbelül 10-10 perc alatt.

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral. Add hozzá a vaníliás pudingot és a tejet, majd kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. A zselatint dolgozd el egy deci hideg vízben, melegítsd meg a mikróban, és hagyd állni. A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral, majd az egyharmadát forgasd a langyosra hűlt sárga krémbe a kissé kihűlt zselatinnal együtt.

Állítsd össze a sütit, a legjobb, ha egy magasabb falú tepsibe rakod a kevésbé szép lapot, kend rá a krémet, arra pedig a maradék tejszínhabot. A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, majd a forró vizet részletekben adagold hozzá. Ezt egyengesd a szebb lapra, és vágd fel körülbelül 16 részre, majd rakd a tejszínhabra. Tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára, majd tálalás előtt szeleteld fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések