Hirdessen itt

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell ropogós panírban: omlós, szaftos marad a hús

Még puhább, omlósabb lesz a csirkemell, ha kefirben pácolod, míg a külseje jó ropogósra sül.

Ha a húsleves-rántott hús párosítás a családodnál is nyerő hétvégi fogás, ez az újítás akkor is biztosan tetszeni fog. A fokhagyma és a többi fűszer remek ízt ad húsnak, a kefir pedig segít megőrizni a csirke nedvességtartalmát. Ráadásul nem kell a bundázáshoz tojást sem használnod.

Hozzávalók:

* 70 dkg csirkemell
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 2 dl kefir
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál rozmaring
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, törölgesd szárazra, és vágd vékony szeletekre. Ha kell, kicsit klopfold ki! A kefirt keverd össze sóval, borssal, nyomd bele a fokhagymát, és szórj hozzá rozmaringot. Rakd bele a húst, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órán át. Pácolást követően a csirkemellet forgasd bele a morzsába, ügyelj, hogy mindenhova kerüljön belőle.

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és süsd benne szép aranybarnára a húsokat. Szedd az olajból egy papírtörlőre, majd csepegtesd le róluk a felesleget.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések