A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiürítették Szingapúr legnagyobb bankját egy koronavírussal fertőzött beteg miatt

Egyetlen koronavírussal fertőzött munkatárs miatt kellett hazaküldeni Szingapúr legnagyobb bankjának, a DBS-nek a dolgozóit.

Egy hatalmas irodaház 43. emeletén dolgozik a DBS bank összes alkalmazottja, mintegy 300 fő. Mikor helyi idő szerint szerdán kiderült, hogy egyikük megfertőződött a koronavírussal, kivétel nélkül mindenkit azonnal hazaküldtek - számolt be róla a BBC.

„Elővigyázatossági intézkedésként az érintett emelet összes alkalmazottját evakuálták, de mindannyian beleegyeztek, hogy otthonról folytatják munkájukat” - árulta el a DBS nyilatkozatában.

Az érintett alkalmazott, aki megbetegedett a tüdőgyulladást okozó járvánnyal, kedden vett részt orvosi vizsgálatokon, aminek az eredménye szerdán érkezett meg. A bank ebben a válságos időben biztosította munkatársait, hogy mindenben támogatást megadnak számukra és családjuknak.

Az alkalmazottak rendelkezésére bocsátottak lázmérőket, maszkokat és fertőtlenítőszereket, valamint egy telefonos segélyvonalat is élesítettek. Azok a személyek pedig, akik kapcsolatba léphettek a fertőzöttel, vizsgálatokon fognak átesni, továbbá megígérték, hogy alaposan lefertőtlenítik majd a közös helyiségeket, mint például a felvonókat és mosdókat.

Jelenleg 47 koronavírussal fertőzött betegről tudni Szingapúrban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések