Powered by Jasper Roberts - Blog

Finom, lágy, mazsolás piskóta: ez a vizes tészta mindig sikerül

A vizes piskóta könnyen variálható, mazsolával sem fog csalódást okozni, és még a formáját is szépen megtartja.

Ha a hagyományos helyett vizes piskótát készítesz, nagyobb eséllyel lesz szép magas, nem fog összeesni, és még néhány tojást is megspórolhatsz vele. Dobd fel mazsolával, továbbá töltheted, ízesítheted kedved szerint, lekvárral, csokis vagy vaníliás öntettel. 

Hozzávalók 12 szelethez:

10 dkg mazsola
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
4 evőkanál víz
4 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá kanalanként a vizet. Felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a habot. Vigyázz, hogy meg ne törd!

Egy sütőformát vajazz és lisztezz ki, majd egyengesd bele a masszát. A tésztát szórd meg mazsolával, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, mert a tészta összeeshet. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült, vedd ki a sütőből. 

0 Megjegyzések