A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, meggyes piskóta gluténmentesen: ezzel helyettesítsd a búzalisztet

Gyümölcsös, tökéletes állagú, és nem érződik, hogy rizslisztből készül. Ez a gluténmentes, meggyel felturbózott piskóta ellenállhatatlan.

Ne mondj le a finomabbnál finomabb sütikről akkor se, ha lisztérzékeny vagy. Csak készítsd egy kicsit másként a nagy kedvenceket. A gluténmentes piskóta is ugyanolyan élvezetet nyújt, mint a hagyományos, búzalisztből készülő süti. Lédús, savanykás meggyel az édes tészta még csábítóbb. A gyümölcs miatt szódabikarbónát vagy sütőport érdemes beletenni.

Hozzávalók 16 szelethez:

25 dkg meggy
6 db tojás
6 evőkanál rizsliszt
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
1 db citrom
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd szinte fehéredésig a cukorral, majd ízesítsd a citrom reszelt héjával és a vaníliával. A rizslisztet vegyítsd a sóval és a szódabikarbónával, majd tojáshabbal felváltva forgasd a sárgájához. Spatulával dolgozd csomómentesre a tésztát. 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd rá a megmosott, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor szép aranybarna, és kezd illatozni, szúrj a piskótába egy tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések