A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felvétel is készült a volt élettársát fojtogató és levizelő monori férfiről

Meg akarta ölni volt élettársát egy férfi Monoron, a bíróság letartóztatta.

A Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítja. Kifejtették: a nő először 2019 novemberében, majd 2020 januárjában szakított élettársával. A férfi együttélésük során is bántalmazta a nőt, aki azonban nem tett feljelentést, illetve orvosnál sem járt.

A férfi a szakítást követően egyedül, egy monori albérletben lakott. Múlt vasárnap az albérletbe hívta a nőt azzal, hogy takarítson ki, mert az albérletet vissza kell adnia. Noha tartott a férfitől, a nő eleget tett a kérésnek. Amikor azonban a férfi arról kérdezgette, hogy miért csalta meg, távozni akart a lakásból, a férfi azonban bezárta az ajtót. Ezután addig fojtogatta a nőt, amíg az össze nem esett, majd le is vizelte. A nő könyörgött, hogy engedje el, majd a fürdőszobába ment, ahol a férfi tovább fojtogatta és arcon is ütötte, közben pedig halálosan megfenyegette. A nőnek később sikerült kimenekülnie a fürdőszobából és a lakás ablakán keresztül távoznia. A nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek. A férfi elismerte tettét, amit a nő által rögzített hangfelvétel is alátámaszt.

A bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A büntetés súlyossága folytán a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll – írta a törvényszék. A Budakörnyéki Járásbíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb március 19-ig.

A gyanúsított és a védője a döntés ellen fellebbezett, így az nem végleges, de végrehajtható – áll a közleményben.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések