A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bejelentés: a soproni női kosárcsapat váratlan döntést hozott a koronavírus miatt

Mint írtuk, az olasz Schio csapata a weboldalán jelentette be a ljubljanai, szlovéniai helyszínt, miután Olaszországban egyre szaporodik a koronavírusos betegek száma. Ám most úgy tűnik, a soproni női kosarasok oda sem mennek el. Minden kockázatot kerülni akar a klub.

Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt a semleges helyszínre, Ljubljanába sem utazik el a Sopron Basket női kosárlabdacsapata az olasz Schio elleni Euroliga-mérkőzésre.

Török Zoltán ügyvezető kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bár a nemzetközi szövetség szlovéniai helyszínt javasolt a szerdai találkozó lebonyolítására, a magyar bajnok nem kívánja vállalni annak a kockázatát, hogy a játékosok Veneto tartományban életvitelszerűen élő személyekkel érintkezzenek.

Farkas Ciprián polgármester közölte, a városvezetés minden tekintetben a klub mögött áll, míg Szalay Ferenc, a szövetség (MKOSZ) elnöke üzenetében hangsúlyozta, az MKOSZ nem támogatja, hogy a Sopron akár csak minimális kockázatot is bevállaljon a Schio elleni mérkőzéssel. Lombardiában hétfőn már 173 fertőzöttről tudtak, míg országos szinten 222 a koronavírusos esetek száma. A járvány eddig hét áldozatot követelt Olaszországban.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések