A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Óriási aszteroidák keringenek a Naprendszerben: világvége lenne, ha egy a Földbe csapódna

Egy YouTube-csatorna videója szemlélteti, mekkora aszteroidák keringenek a Naprendszerben.

A MetaBallStudios tartalmai 3D-s videókban mutatnak be különféle dolgokat, jelenségeket, például gyártottak már videót fiktív épületekről és pokémonokról is.

Most a Naprendszer holdjait, törpebolygóit és egyes aszteroidáit mutatják be egy általuk kreált animáción keresztül, New Yorkhoz viszonyítva.

Több érdekes objektumot is láthatunk a kisfilmben: így például egy, a Föld légkörében elégett aszteroidát (2008 TC3), Föld-közeli égitestet (69230 Hermes), illetve a Naprendszer legkisebb törpebolygóját, a Cerest, amely a szemléltetett égitestek legnagyobb szereplője.


A videón kifogástalanul észrevehető, hogy a bolygókhoz képest apró objektumok a valóságban milyen óriásiak. Ismereteink alapján azt tudjuk, hogy átlagosan 500 ezer évente egy több mint 1 kilométer átmérőjű aszteroida csapódik a Földbe. Ez bár hatalmas pusztítást végez, bár kataklizmát még nem okoz. Ám egy 10 kilométer széles aszteroida a Földön már kihalási hullámot indítana el.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések